Voorlichtingssessie SU

Heb jij interesse om voorlichting, wat betreft een vervolgstudie in Nederland, te geven aan Surinaamse scholieren & studenten?

In de zomervakantie verzorgt SUBEST Delft voorlichtingssessies op de VWO scholen en op de Anton de Kom universiteit. Het doel is om de scholieren en studenten die een vervolgstudie in Nederland willen doen zo goed als mogelijk in te lichten over het inschrijfproces en het geven van tips en adviezen over het studentenleven in Nederland.

Ga jij deze zomer met vakantie naar Suriname en wil je daarnaast in groepsverband aan deze studenten een voorlichtingssessie verzorgen en tevens jouw presentatie & communicatie vaardigheden verbeteren, dan is dit een goede mogelijkheid voor jou.

Alvorens mee te doen met de voorlichtingssessie in Suriname, wordt in Nederland een training verzorgd door de TU Delft om jouw presentatievaardigheden bij te schaven en wordt door de groep (5 personen) die de voorlichtingssessie zal verzorgen een presentatie opgesteld. Om zoveel mogelijk nieuwe TU Delft studenten de kans te geven hieraan deel te nemen en dat zij zodoende ook de voorgenoemde vaardigheden ontwikkelen, zijn de onderstaande criteria opgesteld:

 1. Studiefase: minimaal in het 2e jaar van de huidige studie; op deze regel is er een uitzondering voor studenten die nominaal lopen in hun 1e jaar;
 2. Beschikbaarheid: studenten die vanaf 2e week juli t/m 1e week augustus 2019 in Suriname zijn met vakantie en bereid zijn tijd vrij te maken in deze periode voor de voorlichtingssessie;
 3. Deelname vorige keren: studenten die nog niet eerder hebben meegedaan. Voor het vormen van een gebalanceerde groep zal gezorgd worden dat er maximaal 2 van de 5 mensen eerder hebben meegedaan aan de voorlichtingssessie.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Stuur dan je naam, je studierichting en leerjaar, je beschikbaarheid in de voorgenoemde periode en een korte motivatie waarom je wilt deelnemen naar edu.subestdelft@gmail.com.

FAQ

 • Hoeveel tijd neemt het in beslag?
  We bezoeken 2-3 scholen per week en gemiddeld wordt je voor 1 school per week ingeroosterd. We zijn meestal één tot twee uren op een school. Ook moet je rekenen op een uur voorbereidingstijd en maximaal een uur (heen en terug) om bij de school te komen.
 • Wat houden de sessies precies in?
  Je moet over elke studie in het kort kunnen uitleggen waar de studie over gaat. Verder moet je de belangrijke deadlines t.a.v. de inschrijfprocedure kennen, het principe van ECTs en BSA kunnen uitleggen. Alle informatie wordt voordat de sessies beginnen door ons verschaft.
 • Hoe kan ik me voorbereiden?
  Als je mee wil doen moet je een korte motivatie schrijven en je CV naar ons sturen. Hierna is er een verplichte workshop over presentatievaardigheden die door de TU Delft wordt verzorgd.
 • Krijg ik een vergoeding?
  Er is een vergoeding aanwezig bij deelname aan de voorlichtingssessies bij de vwo scholen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close